Goede doelen

Van alle artikelen die worden verkocht is de opbrengst voor een bij onze groep aangesloten maatschappelijk project / het goede doel.

Goede doelen:

De ondersteuning goede doelen groep fungeert hier als platform waar alle leden terecht kunnen en faciliteert ook de ophaalpunten waar iedereen gebruik van mag maken en regelt de betalingen.

We recyclen door dit concept heel veel spullen die nog jaren meegaan, helpen de mensen aan leuke spulletjes voor kleine bedragen en helpen een goed doel. Daarnaast is samenwerken leuk. Super leuk! We krijgen op deze manier veel meer voor elkaar. We hebben heel veel ophaalpunten en zijn groeiende.

Ons hart gaat verder ook uit naar Stichting Buitengewoon Almere die voor onze Almeerders zorgt met gezond voedsel en hiermee niet alleen voedselverspilling tegengaat, maar er ook voor zorgt dat mensen die weinig te besteden hebben toch lekker gezond eten.

Voor de mensen in diverse steden hebben wij ophaalpunten. We brengen 1 x in de week rond. Geen ophaalpunt bij u in de buurt? Besteld u via de webshop.

Voor nieuwe ophaalpunten in niet genoemde steden moet er altijd minstens 1 persoon bereid zijn om de spullen op te halen bij reeds bestaande ophaalpunten. Wilt u ophaalpunt worden stuur ons dan een email via ons contactformulier.

Items te doneren? Neem contact op met uw dichtstbijzijnde ophaalpunt. De meesten zijn zeer bereid om donaties aan te nemen. Belangrijk is wel: niet met tassen vol tegelijkertijd en goed uitgezocht of de spullen nog verkoopwaardig zijn.

Heel veel shop plezier.

Aangesloten goede doelen

Steun onze aangesloten goede doelen door een extra bedrag te kiezen bij uw gekozen producten. Onze aangesloten goede doelen betalen geen contributiegeld. Uw donatie komt dus 100% ten goede aan het gekozen goede doel.

Donateurs in bijvoorbeeld Amerika (Charity Givers) geven veel geld aan stichtingen en verenigingen zodat zij hun hoofd boven water kunnen houden en hun maatschappelijke doelen kunnen bereiken. Dit gaat om gigantische bedragen, soms miljoenen waar zeer mooie projecten door kunnen ontstaan.

Denk aan de daklozen missie in Portland waarbij daklozen hun eigen stuk grond hebben gekregen, de materialen worden aangeleverd door donateurs en deze daklozen daar samen de huizen bouwen waarin ze kunnen wonen. Prachtig project! en niet het enige daklozen project wat zo geweldig is opgezet, samen, met en voor elkaar!

These Tiny Home-Inspired “Sleeping Pods” Provide Shelter for Portland's  Homeless Women | Portland Monthly

Nederlandse Lokale Goede Doelen worden vaak niet/te weinig financieel geholpen door particulieren en bedrijven. Het grootste gedeelte van de samenleving gaat er vanuit dat gemeentes wel voor deze stichtingen zorgen. Niets is minder waar. Er zijn maar enkele stichtingen waar de overheid subsidie aan geeft en dit zijn geen lokale goede doelen. Denk aan de voedselbank, het Leger des Heils en vluchtelingen. Veel van deze stichtingen zijn in het nieuws, worden genoemd bij loterijen of maken reclame op tv. Doordat je er veel over hoort veranderd het onze gedachtegang: vrijwilligers in Nederland redden zich wel zonder donaties@!

Niets is minder waar. daarover straks meer…

Stichtingen die in het buitenland actief zijn (denk aan de reclames over kinderarbeid en Armoede problemen in Afrika) redden zich met de financiële donaties die zij ontvangen. Sterker nog, de vrijwilligers die daar werken verdienen er ook nog eens hun salaris. Ook stichtingen die oplossingen zoeken tegen medische problemen zoals kanker en hartklachten hoeven daar weinig voor te doen. Het is namelijk een probleem waar een ieder wel mee bekend is. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die eraan lijd of iemand eraan verloren is, dus wat is die paar euro die u maandelijks overmaakt als het u hoop geeft dat er een oplossing voor komt. Deze gedachtegang delen we allemaal…

Men vergeet echter dat er veel meer problemen zijn in Nederland die niet worden aangepakt als er geen enkele vrijwilliger een lokaal goed doel opstart. Als niemand dat in Portland had gedaan, waren er nu geen oplossingen voor de daklozen die daar rondzwierven. We kunnen uiteraard als samenleving niet iedereen en alles helpen en als je al veel doneert dan begrijpen we de gedachte: ik doneer al genoeg! Maar mogen wij wel even inbreken op deze gedachtegang?

Als u toch spullen nodig heeft, waarom koopt u die dan niet bij een goed doel? Zo doneert u eigenlijk zonder dat het u iets extra’s kost want kopen doet u ook in de winkel. Daarbij helpt u in veel gevallen ook nog eens het milieu omdat het vaak gaat om spullen die door anderen gegeven zijn omdat ze het niet meer nodig hebben, teveel ervan hebben gekocht, toch maar besloten hebben het niet te houden of het lag ergens in een opslag te verstoffen.

Crowd-funding zegt u? Dit is een begrip die je in Nederland maar heel weinig hoort. Vaak gaat het om een specifieke gebeurtenis waar mensen bereid zijn om aan bij te dragen. Denk aan een kattencafé of een overleden held. Stichtingen die aan crowd-funding doen, steken er vaak meer energie in dan er uiteindelijk uitkomt.

Zelf heb ik wel eens 2 uren een conversatie gevoerd waarna ik uiteindelijk € 1,00 euro in mijn handen gedrukt kreeg. Je kunt je voorstellen dat als ik die 2 uren had besteed aan iets anders, het meer had opgeleverd.”

Nederlanders staan bekend om het gierig zijn. Niets is minder waar… We geven bakken met geld uit aan spullen. Onze economie gedijd erop. We hebben echter een gedachtegang naar lokale goede doelen die zegt: we leven in een zorgmaatschappij dus voor hen wordt wel gezorgd. Ook hier geldt: Niets is minder waar… Helaas leven wij niet meer in een zorgmaatschappij en moeten goede doelen zogezegd “hun eigen broek ophouden”. Er zijn maar enkele goede doelen die van oudsher een contract hebben met de gemeente (via de overheid) waar de overheid ook niet onderuit kan. Alle andere goede doelen, hoe belangrijk ook moeten hun eigen broek ophouden.

Omdat onze aangesloten goede doelen geen budget krijgen vanuit de overheid c.q. gemeente gingen wij van de Ondersteuning Goede Doelen groep om de tafel met de vrijwilligers en de aangesloten goede doelen en werd deze website geboren. Leden samen brengen op 1 community om meer te kunnen bereiken in ons koude kikkerland.

Beseft u: zonder lokale goede doelen konden wij nu als land niet pronken als één van de welvarendste landen op deze wereld want dan werd ogenblikkelijk zichtbaar dat ook wij onze problemen hebben: armoede, daklozen, kindermishandeling en zoveel meer…Blijf bijdragen aan de lokale goede doelen en jouw leefomgeving blijft beheersbaar. Sta op voor deze goede doelen zodat wij kunnen blijven doen wat we doen! Nederland vecht mee voor jouw eigen leefomgeving.

We hebben een aantal lokale goede doelen op een rij gezet die zich hard maken voor puur Nederlandse doelgroepen. Ondersteuning goede doelen doet er alles aan om deze goede doelen te ondersteunen.

Wilt u ook verbinden? Neem contact met ons op.

De genoemde stichtingen ontvangen fysieke donaties vanuit particulieren en bedrijven. Deze bieden zij te koop aan op deze webshop. In veel gevallen betreft dit nieuwe artikelen of zijn deze als nieuw. In sommige gevallen zijn dit refurbished of vintage producten. Dit wordt dan bij de advertentie gemeld.

Met de plaatsende partijen is afgestemd dat aangeboden artikelen aan goede kwaliteitseisen voldoen. U kunt er dan ook vanuit gaan dat wat u koopt nog in goede zo niet perfecte staat is.

Er is maar 1 uitzondering: vintage producten. Deze producten kunnen bijvoorbeeld beschadigd zijn. Denk aan collectie items, dvd hoesjes, boeken. Als een product echt niet meer verkocht kan worden, dan staat deze niet op onze webshop! Gaat u daarvan uit.

Mag ik u welkom heten bij onze leuke community?

U doneert door te kopen en helpt daarmee het goede doel. Leuker kunnen we het niet maken toch@!

Online community voor Goede Doelen. Deze community heeft +1500 leden. Hier kunnen goede doelen om hulp vragen bij vrijwilligersklusjes, worden er artikelen verkocht waarvan de opbrengst naar dat goede doel gaat en mogen alle stichtingen en verenigingen advertenties cq oproepjes plaatsen.

Heeft u ook een stichting en ziet u een samenwerking wel zitten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.